Snel en eenvoudig lenzen verwijderen met een zuignapje

Voor sommige mensen is het idee om met een vinger in hun oog te gaan en een contactlens te verwijderen een haast ondraaglijk idee. Gelukkig is er een product dat zowel zachtaardig als hygiënisch is en dit lenzenverwijderingsproces veel eenvoudiger maakt. Met een zuignapje voor lenzen maak je de nachtelijke verwijdering van contactlenzen een eenvoudig en snel proces, waarbij je je ogen veilig en comfortabel houdt.

Hoe kun je het beste een zuignapje gebruiken? 
Volg gewoon deze stappen:
1. Doop het zuiguiteinde van het apparaat in water om het te bevochtigen. Daarmee help je het aan je lens te hechten.
2. Plaats de zuignap op een van jouw contactlenzen, zo voorzichtig en zo recht mogelijk, terwijl je het asgedeelte van het aanzuigapparaat vasthoudt.
3. Trek de zuignap recht uit je oog in een zachte, consistente beweging.
4. Plaats de lens in zijn opbergdoos.
5. Herhaal de stappen met je andere lens.

Gebruik je lenzen op de juiste manier
Lees alle aanwijzingen bij contactoplossingen, oogdruppels of eiwitreinigers. Hun gebruik varieert en kan schadelijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt. Als je harde lenzen gebruikt, wees dan erg voorzichtig dat deze niet naar de onderkant van het oog schuiven. Dit is net zo belangrijk bij zachte contacten, maar bij zachte lenzen is dit minder pijnlijk dan bij harde. We geven je enkele tips:
• Verwijder je contactlenzen altijd voordat je gaat slapen, tenzij je door je arts een contactlens voor langdurige slijtage voorgeschreven hebt gekregen. Slapen met je contactlenzen kan tot verschillende complicaties leiden.
• Vervang je contactlenzen altijd zoals aangegeven door je contactlensspecialist.
• Als je contactlens ooit ergens in je oog blijft hangen, gebruik dan een steriele zoutoplossing om je oog te spoelen. Als je de lens nog steeds niet kunt verwijderen, zoek dan medische hulp. 
• Gebruik de oplossing nooit opnieuw. 
• Gebruik nooit gewoon water of speeksel om je contactlenzen schoon te maken. 
• Als je wegwerplenzen hebt, zorg dan dat je ze weggooit als je klaar bent.