Waarom zou je een lenzen plopper kopen?

Om contactlenzen veilig te kunnen dragen, doe je er goed aan om ze op de juiste manier te behandelen en ze te vervangen wanneer nodig. Zo kan een lenzen plopper een handig hulpmiddel zijn om je lenzen op een veilige manier uit je ogen te verwijderen.

Miljoenen mensen kiezen ervoor om contactlenzen te dragen. Ze zijn echter niet geschikt voor iedereen. Je hoornvlies- en traanfilm moeten gezond zijn om comfortabel te zijn en duidelijk te kunnen zien met contactlenzen. Mogelijk kun je lenzen om de volgende redenen niet dragen:
• je krijgt veel ooginfecties.
• je hebt ernstige allergieën of droge ogen die moeilijk te behandelen zijn.
• je werkt of woont ergens waar het erg stoffig is.
• je kunt je contactlenzen niet goed verzorgen.

Contactlensrisico’s
Contactlenzen die oud zijn of die niet goed passen, kunnen krassen op je ogen veroorzaken. Ze kunnen ook bloedvaten doen uitgroeien tot in het hoornvlies, een gevaarlijke toestand die je zicht bedreigt. Oogdruppels kunnen problemen met je contactlenzen veroorzaken. Het is het beste om elke vorm van oogdruppel te vermijden bij het dragen van contactlenzen. Je kunt echter wel bevochtigingsdruppels gebruiken, zoals aanbevolen door je oogarts.
Verwijder je contactlenzen en bel onmiddellijk je oogarts als je ogen erg rood, pijnlijk, waterig of lichtgevoelig zijn. Doe hetzelfde als je een wazig zicht hebt of een ontlading opmerkt (slijm of etter) die uit je oog komt. Dit kunnen symptomen zijn van ernstige oogproblemen.

Contactlenzen schoonmaken
Het is belangrijk om je lenzen schoon te maken en te verzorgen, zodat het risico op ooginfecties tot een minimum wordt beperkt. Als je herbruikbare lenzen draagt, dan moet je je aan een reinigingsroutine houden om ervoor te zorgen dat je ogen in topconditie blijven. We geven je een paar tips:
• Wrijf na het uitnemen van je lenzen voorzichtig met een paar druppels oplossing gedurende ongeveer 20 seconden.
• Plaats je lenzen voorzichtig in je contactlensdoos om ze op te slaan. De behuizing moet schoon zijn en gevuld met een nieuwe oplossing.
• Als je niet zeker weet wat de beste manier is om jouw lenzen en behuizing schoon te houden, raadpleeg de instructies bij jouw lenzenvloeistofoplossing om ervoor te zorgen dat je alles precies doet zoals je zou moeten doen.
• Vergeet niet: gebruik nooit kraanwater om je lenzen of contactlensdoos te reinigen, omdat dit kan leiden tot ooginfecties.